torsdag 3. november 2011

Hvilket kredittkort bør du velge?

Jungelen av kredittkort er enorm. Spørsmålet er hvilket kredittkort du skal velge? Skal du velge bare ett eller skal du ha flere? Skal du velge ett med de beste vilkårene eller ett med de beste fordelene? Spørsmålene er mange og skal man igang med å sammenligne kredittkort, vilkår, fordeler og ulemper har man fort en heldagsjobb forran seg. Det enkleste vil være å sette opp en liten liste med "må ha" og "skal ikke ha" og sjekke kredittkortene ut fra disse forutsetningene.


Tenk litt over hvilke fordeler du faktisk får bruk for. Har du bruk for 7% kjøpsutbytte på smart når den nærmeste smartbutikken ligger 20 mil unna? Har du bruk for gratis dekkbytte hos statoil når du ikke har bil og kun benytter deg av kollektivtransport? Vil det lønne seg for deg å ha gratis reiseforsikring via kredittkortet når den du har via fagforeningen både er bedre og gjelder for et lengre tidsrom? Spørsmålene er mange, men som sagt tidligere kan det lette oppgaven betraktelig hvis du rett og slett bare skriver ned en liste før du starter å sammenligne forskjellige kredittkort.

Skriv ned hva som er viktig for deg og gå deretter aktivt etter de kredittkortene som tilbyr fordeler som du aktivt kan benytte deg av. Renteutsettelse kan også være en grei fordel når du ser på de forskjellige kredittkortene. Får du renteutsettelse i 90 dager betyr dette at du får et rentefritt lån i 90 dager. Dette kan i mange tilfeller komme godt med. Skal man f.eks. gå til møbelinnkjøp ved skoleslutt er det greit å kunne bruke kredittkortet for deretter å betale tilbake rentefritt når feriepenger eller skattepenger kommer litt senere på sommeren.
--
Om Forfatteren
Du kan få flere gode tips og råd om din økonomi hos Norskfinans. Her finner du også alltid oppdaterte lister over de beste og nyeste forbrukslån og kredittkortene på markedet.

Kilde: Hvilket kredittkort bør du velge? - Sammendrag

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar