lørdag 19. november 2011

Ikke få redusert utbetaling på bilforsikringen

Pass på at du har oppgitt rett informasjon til forsikringsselskapet ditt, slik at du ikke får redusert utbetaling på bilforsikringen hvis uhellet er ute.

Det er flere forhold som kan gi redusert utbetaling. Mange av disse er basert på grad av uaksomhet ved kjøring. Her kommer det for eksempel inn kjøring i påvirket tilstand, eller om en kjører med for dårlige dekk i forhold til føret. Forsikringsselskapet kan da gi avkorting på erstatningsutbetaling.

Når det gjelder informasjonen en gir til selskapet, gjelder det spesielt at kjørelengde og sikkerhetsutstyr er korrekt oppgitt. Hvis dette forandrer seg må en passe på å gi denne informasjonen til selskapet med det samme, slik at forsikringen er iorden til enhver tid.


En må passe på at en holder seg til den oppgitte kjørelengde i året. En sparer en god del på forsikringen hvis en holder kjørelengden så lav som mulig, men det er viktig at en har nok kilometer å gå på. Hvis en ikke har skrevet opp nok, er det fort at et par langturer ekstra i året er alt som skal til for at du går over. Kjører en mer enn oppgitt kjørelengde må en kontakte forsikringsselskapet. Hvis ikke kan en få redusert utbetaling ved en ulykke. En må gi melding før eller samtidig med at kjørelengden går ut for å være kontinuerlig dekket av forsikringen.

En vil ikke miste forsikringen ved en ulykke hvis en har overskredet lengden, men utbetaling vil bli redusert i forhold til for lite betalt premie og hva som skulle vært betalt. Men erstatningen kan bare bli nedsatt hvis det er en sammenheng mellom overskredet kjørelengde og forsikringstilfellet.

En kan også få redusert utbetaling hvis en har oppgitt sikkerhetsutstyr som en ikke har. Eller om en har demontert sikkerhetsutstyr eller tyverialarm og ikke oppgitt dette til forsikringsselskapet. Da vil det også gjelde at hvis den blir redusert er det i forhold til hvor mye mindre enn det en skulle ha betalt.
--
Om Forfatteren
For mer om bilforsikring: billig bilforsikring og forsikringer

Kilde: Ikke få redusert utbetaling på bilforsikringen - Sammendrag

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar