mandag 5. desember 2011

Deltidsjobb med barn

Dersom du ønsker å jobbe med barn og unge finnes det gode muligheter til deltidsjobb. Husk at dette er en jobb i et omsorgsyrke og at du vil få ansvar for små barn. Dette er med andre ord ikke en deltidsjobb for deg som kun er ute etter å tjene penger.

Personlige egenskaper

Å arbeide med barn stiller noen krav til dine personlige egenskaper. Først og fremst må man være pålitelig dersom man skal jobbe med barn og unge. Barna har et stort behov for trygghet og foreldrene har et stort behov for å vite at barna har det trygt og godt. Evnen til å vise omsorg er således også svært viktig. Ærlighet, empati, evnen til å kommunisere, samt det å være samarbeidsvillig er også viktige egenskaper. Det samme gjelder ansvarsbevissthet og tålmodighet. Ikke bli skremt over alle disse “kravene”. De aller fleste vil kunne klare seg fint i en deltidsjobb der man jobber med barn. Det viktigste er at man har et oppriktig ønske om dette, samt at man setter barnas behov først.


Å tjene penger som barnevakt

En jobb som barnevakt gir mange ungdommer og studenter en mulighet til å tjene litt ekstra penger. En deltidsjobb som barnevakt kan innebære litt forskjellige oppgaver og dermed stille litt forskjellig krav til den som skal ha en slik jobb. Å passe barn etter skolen og i helger egner seg ypperlig for skoleelever som ønsker å tjene sine egne penger. Timelønnen er ikke spesielt god og derfor er en slik deltidsjobb ikke like attraktiv for voksne personer.

Å sitte barnevakt på kvelds og nattetid stiller større krav til den som skal jobbe med barn. For studenter og andre som ønsker å tjene penger gjennom en deltidsjobb er dette en god mulighet. Personer som studerer til førskolelærer og omsorgsyrker vil i tillegg opparbeide seg god og relevant erfaring. Ofte kan man avtale å sitte barnevakt på faste tidspunkt og faste dager, men man bør være litt fleksibel. Timelønnen er her forholdsvis god, men som nevnt er ikke dette en deltidsjobb for deg som først og fremst er ute etter å tjene penger.

Deltidsjobb i barnehage

En deltidsjobb i barnehage er også et godt alternativ for deg som ønsker å jobbe med barn. En student som ønsker å tjene litt ekstra penger vil dessverre ofte få problemer med arbeidstiden, men en del studenter har en fleksibel timeplan. Man kan tjene penger som fast deltidsansatt med faste vakter, eller man kan tjene penger som ringevikar. Det vil si at barnehagen ringer deg når de behøver vikar. Ofte vil det skyldes sykdom eller ferieavvikling. En ringevikar bør være forholdsvis fleksibel i forhold til arbeidstid.

Heller ikke en deltidsjobb i barnehage betyr at man tjener mye penger, men lønnen er helt grei. I lokalaviser og på internett vil du kunne finne muligheter til en deltidsjobb i barnehage. En jobb som ringevikar vil ofte ikke bli utlyst og derfor anbefaler vi at man oppsøker barnehager i nærområdet..

Å tjene penger som støttekontakt

Man kan også tjene penger som støttekontakt. Det finnes mange barn som trenger en støttekontakt fordi de vokser opp i et hjem med mange utfordringer. Det sier seg selv at dette ikke er en oppgave man tar lett på og at personlige egenskaper som omsorg og tålmodighet er viktig. Dine oppgaver som støttekontakt er å gi barnet en hyggelig og trygg opplevelse. Du skal være en person barnet kan stole på og føle seg trygg med. Dersom du er interessert i å hjelpe et barn og samtidig tjene litt penger kan du kontakte barnevernstjenesten i ditt nærområde.
--
Om Forfatteren
Forfatteren er skribent på nettstedet Penger Til Deg, hvor du blant annet kan lese om andre muligheter til deltidsjobb, samt muligheter til å tjene penger på nett.

Kilde: Deltidsjobb med barn - Sammendrag

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar