onsdag 30. november 2011

Er barneforsikring en viktig forsikring?

Siden vi bor i et av verdens beste land skulle en tro at å forsikre barna sine i private ordninger ikke var nødvendig. Noen deler av hva disse forsikringene tilbyr er også unødvendige, I Norge behøver en for eksempel ikke noe behandlingsforsikring. Det norske helsevesenet gjør en slik forsikring unødvendig, vi er allerede godt nok dekket. Det som er viktig med en barneforsikring er ikke relatert til behandlingen av sykdom ulykke, men tilrettelegging av at en virknigene av en ulykke/sykdom blir så små som mulig.


Ved en barneforsikring kan en få sikret seg ekstra økonomisk spillerom, for eksempel penger slik at en eller begge av foreldrene kan ta seg fri fra jobb for å stelle eller være sammen med et sykt barn. Dette er kanskje spesielt viktig hvis en er selvstendig næringsdrivende. Hvis en lider store økonomiske tape ved å måtte ta vare på sitt barn, vil det tilføre problemer til en situasjon som allerede er svært vanskelig. Dette kan også være vbiktig hvis en har lav inntjening. Som i mange andre tilfeller med forsikringer blir det viktigere med forsikring jo mindre penger en har å rutte med.

En kan også få dekket seg med å få forsikret seg slik at en får ekstra midler til tilpassing av eiendom eller økonomi til å leie inn ekstra hjelp hvis det blir behov for det. Det kan fort koste mye for å tilpasse en bolig for funksjonshemmede og det er vanskelig å få støtte fra staten til dette.

Uføreforsikring for barn er også noe mange synes er viktig. Ved en slik forsikring vil barnet få en ekstra inntekt hvis det blir ufør, enten som et større beløp eller som en uførepensjon. Dette gjør at barnet slipper å leve på en minstepensjon hele livet. I tillegg får en ved uføreforsikring til barn det slik at en ikke behøver å vise helseopplysninger ved fortsettelse av forsikringen når en kommer i voksen alder. Da vil ikke tidligere sykdomshistorie ha noe å si på forsikringen, og en kan da få forsikret seg mot sykdomsforløp som en ikke ville ved å måtte vise helseopplysninger.

Hva en behøver i en forsikring vil variere fra familie til familie og situasjon til situasjon, men det er uten tvil en viktig forsikring. Har en barn burde en derfor gå igjennom og se om en har behov for en barneforsikring.
--
Om Forfatteren
For mer informasjon om barneforsikring kan du besøke denne artikkelen fra billig forsikring

Kilde: Er barneforsikring en viktig forsikring? - Sammendrag

1 kommentar: