mandag 31. oktober 2011

Bilforsikring, hvordan redusere pris og få bedre bonus

Tips om hvordan en forbedrer bonus på bilforsikring og hvordan en kan få en redusert premie på forsikringen.

Bilforsikring er en av de dyreste forsikringene. I tillegg er den en forsikring en må ha(hvis en har bil selvfølgelig). Derfr er det mange selskaper som tilbyr bilforsikring og en kan fort spare mye penger ved å skifte til det billigste selskapet.

Ethvert kjøretøy må ha ansvarsforsikring slik at skade som kjøretøyet forårsaker er dekket. Denne forsikringen skal erstatte skader motorvognen kan påføre mennesker og ting. Denne forsikringen er lovbestemt i bilansvarsloven. Hvis et kjøretøy ikke har ansvarsforsikring vil kjøretøyet bli begjert avskiltet.


Kasko forsikring tar en for å få erstatning mot skade som man selv påfører sitt kjøretøy. Denne vognskadeforsikringen er frivillig Kasko dekker også tyveri og andre skader som blir påført. Delkasko omfatter brann, tyveri, hærverk i forbindelse med tyveri og bruddskade på glass. Kasko dekker i tillegg til delkasko, skade på egen bil, utforkjøring og lignende.

Noe sikkerhetsutstyr gir redusert premie. Godkjent alarmsystem og lignende. Sjekk om det vil lønne seg å få montert nytt utstyr. Ved en dyr bil er det noen selskaper som krever alarm. Kan også vurdere sporingsteknologi hvis du har en veldig dyr bil. Annet utstyr er startsperre og kollisjonspute.

Har du kjørt skadefritt i flere år kan du også forhandle om å få bedre bonus.

Bruker du merkevare verksted ved reperasjon og kontroll. Da kan du få billigere bilforsikring. Er som regel dyrere enn å bruke andre verksted, så det er et vurderingsspørsmål om du syns det er verdt det. Få også med om du parkerer i låst garasje.

Du kan også få et bedre tilbud ved begrenset bruk av bilen.Da må du oppgi hvem som skal ha mulighet til å kjøre bilen. Er alderen til disse over 24 år vil du kunne få et betydelig bedre tilbud.

Yngre sjåfører har også høyere forsikring. Hvis du har annledning til det lønner det seg som regel derfor å sette forsikringen på noen andre familiemdelmmer. På den andre siden kan det være greit å starte opptjening av bonus så fort som mulig. Så dette er et vurderingsspørsmål.

Forbedre bonus hos bilforsikring:

Hvis en er en ny sjåfør er den også mye dyrere enn om en har kjørt og hatt bil lenge. En starter nederst på bonusstigen og det tar mange år å komme seg opp til toppen, slik at en får de beste vilkårene.

Hvis en ikke har hatt egen bil, men har disponert eller brkt en annen bil, kan en ved å bevise kjøreerfaring kunne gå opp på bonusstigen. Dette ved at en har brukt firmabil, eller lignende. En må kunne bevise dette.

Forskjellige bonus opptjening. På grunn av at ikke alle selskapene har lik bonusstige kan det lønne seg å skifte selskap og dermed få bedre bonus. Et eksempel på dette er at de fleste selskaper oppererer med at en må ha 5 skadefrie år for å gå fra 70% til 75% bonus. Så sjekk hvilken bonusstige ditt nåværende selskap har og om det kan lønne seg å bytte.

Valg av forsikring og forsikringselskap:

Ta kontakt med flere selskap. Sammenlign og bruk også pris tilbud fra andre selskap i forhandlingen. Sett selskapene opp mot hverandre og la dem komme med bedre tilbud. Ikke glem å sjekke om bilforhandleren gir forsikring. Store bilselskaper har som regel egne forsikringer for de som kjører deres modeller. For eksempel Toyota, Volvo og flere andre.

Hvordan utvikler bonus seg. Noen har forskjellig nivå på bonus opptjeningen i forhold til opptjeningsår

Regn ut hva du får i rabatt for å samle flere forsikringer hos samme selskap.
--
Om Forfatteren
For mer informasjon om forsikring besøk Billig Bilforsikring

Kilde: Bilforsikring, hvordan redusere pris og få bedre bonus - Sammendrag

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar