mandag 31. oktober 2011

Refinansiering Av Kredittkortgjeld

Kredittkort har blitt svært utbredt. Nesten alle butikkjeder har sitt eget kort og hos banken får en som regel med debetkort og kredittkort ved opprettelse av konto. Gjelden norske personer har på grunn av kredittkort bruk har med dette også økt dramatisk. Derfor er det flere som befinner seg i en vanskelig situasjon med å bli kvitt den dyre kredittkortgjelden. Nedbetaling av kredittkortgjeld blir vanskeligere desto flere kredittkort selskaper en skylder penger. Hvis det bare er et par selskaper er det som regel greit å holde oversikten over gjelden og nedbetale den. Tommelfinger regelen her er jo at en kun betaler minste beløpet(minimums sum på faktura) på de billigste lånene og betaler ekstra på de dyre lånene med høyest rente.

Hvis en derimot har mye kredittkortgjeld hos flere selskaper kan det være lurt med en refinansiering. Det innebærer at en samler alle de forskjellige lånene(både små og store) sammen hos et selskap. Det en vil oppnå med dette er å redusere de månedlige utgiftene og få en bedre oversikt over gjelden. Mange dyre lån kan være vanskelig å nedbetale, og med renten som en kan få på kredittkortgjeld, kan det nærmest være umulig å nedbetale den hvis gjelden har fått vokse seg nok stor.

Så noe av det viktigste med en refinansiering av kredittkortgjeld er å få en lavere rente og eventuelt forandre nedbetalingstid slik at det blir mulig å bli kvitt lånet. Om en trenger lengre nedbetalingstid eller kortere er jo opp til situasjonen av gjelden. Uansett blir en også kvitt mange unødige gebyrer og forhåpentligvis ikke flere purringer eller inkassovarsler. Oversikten over gjelden blir bedre og enklere å betale.

Det som er viktig før en setter igang med en refinansiering er å få en oversikt over gjelden en har. Så gå igjennom og sett opp alle gjeldspostene / lånene og deres betingelser. Se over lånesaldoer og kontoutskrifter og skriv ned tallene. Få en god oversikt over hva gjelden koster deg. En må nesten ha en oversikt over økonomien før en starter en refinansiering. Det er nemlig ikke sikkert at en refinansiering vil lønne seg, be om hjelp fra banken din til å regne på lønnsomheten. Det er slike problemer som rådgiverne i banken er til for, så ikke nøl med å få hjelp. Det er mange som kvier seg for å få hjelp fordi de skammer seg. Husk at det kan bli mye verre enn dette, så det er bare å bite det i seg og prøve å få orden i problemet før det utvikler seg.

En burde også passe på at hvis en refinansiering gir bedre betalingsbetingelser, at en utnytter denne muligheten og betaler ekstra inn på lånet for å få det fortere nedbetalt(hvis mulig selvfølgelig).

Er veldig mange som tilbyr refinansiering av smålån. Er uansett best å starte med sin personlige bank. Kanskje få kredittkortgjelden inn i huslån eller noe slikt. Boligkreditt kan også være et alternativ. Boligkreditt er en meget fleksibel låneform der en selv bestemmer når og hvor mye du låner innenfor en kredittramme som en får innvilget.
--
Om Forfatteren
For mer om kredittkort og refinansiering: Refinansiering og Kredittkort Sammenligning

Kilde: Refinansiering Av Kredittkortgjeld - Sammendrag

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar