lørdag 12. november 2011

De beste kredittkort

Når du skal søke om ditt første kredittkort, er det lett å bli usikker på hvilket kort du skal velge. Det finnes jo så utrolig mange forskjellige kort, med forskjellige betingelser. Ord som årsgebyr, effektiv rente, reiseforsikring, epostfaktura og rentefri betalingsutsettelse svirrer rundt og skaper usikkerhet. For å gjøre denne avgjørelsen litt enklere, kan du summere typer av kredittkort inn i kun to kategorier.

- Hvis du har brukt for litt ekstra penger, og er ute etter kreditten i kortet.

- Hvis du ikke er ute etter kreditten, men vil ha noen ekstra fordeler når du handler.


Er du i den første gruppen bør du se etter et kredittkort med lav effektiv rente. To gode eksempler på dette er Santander Red eller Skandiabankens kredittkort. Begge disse har renter på mellom 15 og 16 %, og dette er gunstig ettersom din måndlige kostnad blir da så lav som mulig. Se bort i fra alle de andre betingelsene, for det er hva du til slutt betaler per måned som er interessant for deg, ikke om reiseforsikring er inkludert i kortet.

Er du i den andre gruppen, og egentlig ikke er ute etter kreditten, men ønsker fordeler som bonus, cashback (eller tilbakebetaling på norsk) og andre fordeler, bør du vurdere kredittkort som for eksempel Flexi Visa fra Santander, eller 365 Privat fra Fokus Bank. Begge disse gir deg opptil 4 % cashback på det du handler innenfor visse segment som bensin, flyreiser eller møbler for å nevne noe. Her er det en årlig begrensning på hvor mye du kan få tilbake, men dette er enkle penger å ta med seg.
--
Om Forfatteren
Forfatteren har en nettside hvor du kan lese mer om 365Privat og andre Kredittkort

Kilde: De beste kredittkort - Sammendrag

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar